5 Đề kiểm soát giờ đồng hồ Anh học kì 2 lớp 10 tất cả đáp án tiếp sau đây bên trong cỗ đề chất vấn giờ đồng hồ Anh lớp 10 học tập kì hai năm 2020 - 2021 vị xhct.vn tham khảo cùng đăng download. 5 Đề thi học tập kì 2 lớp 10 giờ đồng hồ Anh có câu trả lời được biên tập bám sát chương trình học tập SGK giờ đồng hồ Anh 10 bắt đầu của cục GD - ĐT góp học sinh lớp 10 củng cố kỹ năng và kiến thức sẽ học hiệu quả.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 10 học kì 2

⇒ Tsay đắm khảo thêm đề cưng cửng ôn tập học kì 2 lớp 10 new nhất: Đề cương cứng ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 HOT


I. Đề thi giờ đồng hồ Anh học kì 2 lớp 10 gồm đáp án - Đề số 1

I. Choose A, B, C or D lớn complete the following passage:

Hue was the capital city of Thua Thien Hue province, Vietnam. Between 1802 (1).......1945 , it was the imperial capital of the Nguyen dynasty. As such, it is well-known (2)....... its monuments và architecture. (3)....... population stands at about 340,000 people. The thành phố is (4)....... in central Vietnam on the banks of the River Huong , just a few miles from the Thuan An Beach. It is about 540 km south of Hanoi, the national capital, và about 644 km north of Ho Chi Minh City.

1. A. toB. sinceC. andD. in
2. A. aboutB. fromC. forD. with
3. A. It"sB. TheirC. ItsD. It
4. A. setB. foundC. foundedD. located

II. Read the text carefully & choose the correct answers:

Motion pictures- also called movies, films, or the cinema- are one of the most popular forms of entertainment, enabling people to immerse themselves in an imaginary world for a short period of time. But movies can also teach people about history, science, human behavior, and many other subjects. Some films combine entertainment with instruction to make the learning process more enjoyable. In all its forms, cinema is an art as well as a business, and those who make motion pictures take great pride in their creations.


The images that 3D a motion picture are all individual photographs. But when they appear rapidly in succession, the human eye does not detect that they are separate images.

5: What are motion pictures also called?

A. movies

B. films

C. the cinema

D. All are correct.

6: The people who make motion pictures feel ......... of their products.

A. ashamed

B. pride

C. proud

D. famous

7: What is a motion picture made up by?

A. films

B. individual photographs

C. cameras

D. All are correct.

8: Which of the following sentences is NOT mentioned in the text?

A. Movies can make people more popular.

B. Movies not only can help people learn a lot of subjects but also make the learning process more enjoyable.

C. Movies is also a business.

D. Movies can combine entertainment with instruction.

III. Choose the best option:

9: If I had gone lớn the ngân hàng this morning, I ....................................... money from you now.

A. would not have borrowed

B. would not borrow

C. will no have borrowed

D. will no borrow

10: Which sentence has the same meaning as "Although he took a xe taxi, Bill still arrived late for the concert"?

A. Bill arrived late for the concert whether he took a xe taxi or not.


B. Bill took a taxi khổng lồ the concert, but he couldn"t catch it.

C. Bill arrived late for the concert because of the taxi.

D. In spite of taking a taxi, Bill arrived late for the concert.

11: Choose the underlined part aý muốn A, B, C or D that needs correcting:

Tom Hain, who with (A) Gilson had (B) previously worked, contacted (C) him about the role (D).

12: She has saved a sum of money for her .............................. .

A. retiring

B. retire

C. retired

D. retirement

13: Do you know .................. name of ..................... Queen of ................... England?

A. no article / no article / the

B. a / no article / no article

C. a / the / an

D. the / the / no article

14: Choose the best answer lớn fill the blank in each sentence.

Mary: ". .................................................at Christmas?"

Peter: "I went home page for Christmas."

A. For what did you do

B. Where did you went

C. What did you vày for

D. What did you do

15: Choose the best answer to lớn fill the blank in each sentence.

Mary: ".....................................................................there?"

Anne: "I spent three wonderful weeks there."

A. How often did you stay

B. How long did you stay

C. How far you stayed

D. How long you stayed

16: That"s my friover ......................... comes from Japan.

A. where

B. who

C. which

D. whom

17: Choose the best answer lớn fill the blank in each sentence.

Hung: "Thank you very much for a lovely buổi tiệc ngọt."

Hoa: "........................................................."

A. Thanks

B. Cheers

C. You are welcome


D. Have sầu a good day

18: Chinese ............................. by more than one billion people all over the world.

A. is spoken

B. speaks

C. is speaking

D. spoken

19: Which word has the bao tay differently from the rest?

A. release

B. marine

C. receive

D. horror

20: Which phrase has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

He felt very proud lớn be a player of the national football team.

A. angry and upset

B. sad and unhappy

C. pleased and satisfied

D. out-going & unpleased

21: Choose the underlined part amuốn A, B, C or D that needs correcting:

My younger brother (A) prefers pop music (B) than (C) traditional music (D).

22: Which underlined và bold part has the different pronunciation from the rest?

A. important

B. tone

C. emotion

D. excited

23: Many fishes are in .......................... of dying out because of fishing và pollution in the marine area.

A. dangerously

B. dangerous

C. endanger

D. danger

24: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

How many countries took part in the first World Cup?

A. co- operated

B. participated

C. competed

D. interested

25: Choose the underlined part ahy vọng A, B, C or D that needs correcting:

If you hadn"t left (A) the car unlocked (B), it wouldn"t (C) have be (D) stolen

26: Which underlined & bold part has the different pronunciation from the rest?

A. losing

B. open

C. close.

D. hold

27: Which sentence has the same meaning as "You ignored my advice, so you got inkhổng lồ trouble"?

A. If you don"t ignore my advice, you don"t get into trouble.

B. If you don"t ignore my advice, you won"t get into trouble.

C. If you didn"t ignore my advice, you wouldn"t get into trouble.

D. If you hadn"t ignored my advice, you wouldn"t have sầu got inkhổng lồ trouble.

28: Which word has the găng differently from the rest?

A. quality

B. example

C. tropical

D. industry

29: Which sentence has the same meaning as "The performers did not appear on the stage until all of the lights went out"?

A. It was not until all of the lights went out that the performers appeared on the stage.


B. Because all of the lights went out the performers appeared on the stage.

C. Until the performers appeared on the stage all of the lights went out.

D. It was until all of the lights went out so the performers appeared on the stage.

30: Which sentence has the same meaning as "They were carrying two injured players out of the field"?

A. Two players were injured và carrying out of the field.

B. Two injured players were being carried out of the field.

C. The field was being carried two injured players.

D. Two players were injured và carried out of the field.

31: ................................ bởi vì you prefer, love sầu story films or thrillers?

A. Whom

B. Which

C. For which

D. What

32: Choose the best answer to lớn fill the blank in each sentence.

Mai: ". .......................................................?"

Lan: "Not bad."

A. How are you

B. Who are you

C. What are you

D. Where are you from

33: ..................... household chores can be done more quickly than before by modern appliances, it still takes a lot of time lớn vì chưng housework.

A. If

B. Unless

C. And

D. Although

34: Mary finds it .................. to vị homework every day. She feels ................... with it.

A. bored / bored

B. boring / boring

C. boring / bored

D. bored / boring

35: What would Tom vì if he ......................... the truth?

A. would know

B. knows

C. has known

D. knew

36: Choose the underlined part aao ước A, B, C or D that needs correcting:

Philip was (A) exceptionally (B) annoying (C) at Joan"s behavior (D).

37: I am fond ............................ football but I am not good ...................... kicking.

A. of / at

B. out / of

C. on / in

D. in / for

38: Peter disconnected the phone ................................................................ .

A. so as not to lớn be disturbed

B. to disturb

C. lớn be disturbed

D. in order lớn disturb

39: Jessie ............ a beauty conchạy thử next month. She ............... everything with excitement at the moment.

A. is taking / will make

B. will take apart in / is going to lớn make

C. takes / makes

D. is going to lớn take part in / is making

40: Which word has the same meaning as the underlined part in the sentence below?

The water is so contaminated that it is not suitable for drinking.

A. salty

B. polluted

C. toxic

D. threatened

ĐÁP ÁN

1C

5D

9B

13D

17C

21C

25D

29A

33D

37A

2C

6C

10D

14D

18A

22C

26A

30B

34C

38A

3C

7B

11A

15B

19D

23D

27D

31B

35D

39D

4D

8A

12D

16B

20C

24B

28B

32A

36C

40B


II. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 10 tất cả câu trả lời - Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. preparationB. applicationC. suggestionD. education
2. A. preservationB. enrollC. preferenceD. secondary
3. A. DiverseB. RitualC. BridesmaidD. Decisive
4. A. reductionB. pollutionC. solutionD. conclusion
5. A. sueB. spendC. sureD. pursue

II. Choose the word whose áp lực is placed differently from that of the others.

6. A. maintainB.performC. preferD. offer
7. A. limitB. demandC. researchD. distract
8. A. atmosphereB. influenceC. contaminateD. instrument
9. A. fertilizerB. ecosystemC. agricultureD. environment
10. A. cultureB. diverseC. fortuneD. altar

III. Choose the best answer among muốn A, B, C or D that best completes each sentence.

11. ________ is a term that refers to the existence of different kinds of animals & plants which make a balanced environment.

A. Wildlife B. Biodiversity C. Challenge D. Investigation

12. Jaông chồng and Linda ______ last week. They just weren’t happy together.

A. broke up B. broke inlớn C. finished off D. ended up

13. “What’s the matter? You don’t look very well.” – “I feel a little __________.”

A. under the weather B. out of the blue C. out of order D. down khổng lồ earth

14. ______ we to live sầu in the country we wouldn’t mind having children.

A. If B. Were C. Should D. Had

15. He asked me why _________khổng lồ the meeting.

A. didn’t I come B. don’t I come C. you didn’t come D. I hadn’t come

16. We are talking about the writer ________ lachạy thử book is one of the best-sellers this year.

A. who B. whose C. which D. whom

17. I have sầu two brothers. ______older one is training to lớn be ______ pilot with British Airways. _____ younger one is still at ______ school.A. The/ x/ the/ x B. The/ a/ the /x C. an/ a/ the/ x D. the/ the/ the/ x

19. All forms of discrimination against all women & girls ________immediately everywhere.

A. must be taken away B. must be ended C. must be allowed D. must be followed

20. A child _______ everything he or she wants.

A. must be given B.shouldn’t be given

C. mustn’t be given D. can be given

IV. Give the correct size.

21. Many national parks have been established to protect ______animals. (DANGER)

22. The coastal areas have been severely ______by the disposals of harmful chemical rubbish.(POLLUTE)

23. Evolution occurs as a result of _____ tonew environments. (ADAPT)

24. The ______loss of lvà is the result of severve deforestation ( MASS)

25. Voice ______is the app which helps some types of smartphone attracts customers (RECOGNIZE)

V. Read the following passage và choose the best answers lớn the questions.

Conservation conflicts arise when natural-resource shortages develop in the face of steadily increasing demands from a growing human population. Controversy frequently surrounds how a resource should be used, or allocated, & for whom. For example, a river may supply water for agricultural irrigation, habitat for fish, và water-generated electriđô thị for a factory. Farmers, fishers, & industry leader vie for unrestricted access lớn this river, but such freedom could destroy the resource, & conservation methods are necessary lớn protect the river for future use.


Conflicts worsen when a natural resource crosses political boundaries. For example, the headwaters, or source, of a major river may be located in a different country than the country through which the river flows. There is no guarantee that the river source will be protected khổng lồ accommodate resource needs downstream. In addition, the way in which one natural resource is managed has a direct effect upon other natural resources. Cutting down a forest near a river, for instance, increases erosion, the wearing away of topsoil, & can lead khổng lồ flooding. Eroded soil and silt cloud the river & adversely affect many organisms such as fish và important aquatic plants that require clean, clear freshwater for survival.

26. What does supplyin line 3 mean?

A. cover

B. provide

C. make up for

D. compensate for

27.Which word in the reading means “living or growing in, or relating lớn water” ?

A. agriculture

B. major

C. fresh

D. aquatic

28.When bởi conflicts get worse ?

A. when natural-resource shortages increase in the features of gradually increasing demands from a rising human population.

B. when a natural resource crosses political borders

C. when freedom could destroy the resource.

D. when eroded soil and silt cloud affect many organisms.

29.Which sentence below is NOT correct?

A. Argument often surrounds how a resource should be used, or allocated, và for whom.

B. A river may provide water for agricultural irrigation, habitat for fish, & water-generated electrithành phố for a factory

C. Conservation methods are incidental to lớn care for the river for future use.

D. Farmers, fishers and industry leaders vie for open access to lớn this river.

30.What is the passage above mainly about?

A. Conservation conflicts

B. Agricultural irrigation

C. The headwaters of a major river

D. Natural-resource shortages

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31. It wasn’t Tom in the mall yesterday because he was in the hospital. I’m sure.

______________________________________________

32. A number of suggestions were made at the meeting. Most of them were not very practical.(Using a relative pronoun)

______________________________________________

33. It"s possible that Joanmãng cầu didn"t receive sầu my message.

______________________________________________

Make meaningful sentences with the given suggestions

34. lot /people/ choose/ favorable date/ occasions/ such/ wedding/funeral/ house moving days. //

→ ______________________________________________

35. nowadays/ our lives/ improved/ much/ progresses/ science and technology//

______________________________________________

Đáp án Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 10

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

II. Choose the word whose găng tay is placed differently from that of the others.

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - B;

III. Choose the best answer among mỏi A, B, C or D that best completes each sentence.

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - B; 15 - D; 16 - B; 17 - B; 19 - B; trăng tròn - B;

IV. Give the correct size.

21 - endangered; 22 - polluted; 23 - adaptation; 24 - massive; 25 - recognition;

V. Read the following passage & choose the best answers lớn the questions.

26 - B; 27 - D; 28 - B; 29 - C; 30 - A;

VI. Rewrite the following sentences with the given words.

31 - Tom can’t have been in the mall yesterday because he was in the hospital.

32 - Most of the suggestions (which/that ware) made at the meeting were not very practical

33 - Joanmãng cầu might not have received my message.

34 - A lot of people choose a favorable date for occasions such as wedding, funeral andhouse moving days.

35 - Nowadays our lives have sầu been much improved by the progresses made in science andcông nghệ.

III. Đề kiểm soát Anh văn lớp 10 học tập kì 2 tất cả giải đáp - Đề số 3

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Câu 1. My frikết thúc lives in a old house in a small village.A B C D

Câu 2. In spite of the car was cheap, it was in good condition.A B C D

Câu 3. He wouldn"t have begun to learn Russian if he knows the difficulties.A B C D

Câu 4. What bởi vì you think of cartoon films? I find them interested.A B C D

Find a word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.


Câu 5. A. watched B. kicked C. stopped D. loved

Câu 6. A. photograph B. physics C. Stephen D. phone

Read the passage carefully then choose the correct answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas và rivers are too dirty lớn swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy lớn live sầu in many of the world"s cities. In one well-known thành phố, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have sầu to wear oxyren masks.

We have sầu cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough khổng lồ eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we bởi not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them khổng lồ survive sầu. However, it isn"t enough simply lớn talk about the problem. We must act now before it is too late khổng lồ bởi vì anything about it. Join us now. Save sầu the Earth. This is too important khổng lồ ignore.

Câu 7. How are the seas & rivers nowadays?

A. are contaminated B. cannot be swum in

C. are dirty enough khổng lồ swyên in D. are less dirty than they used lớn be

Câu 8. What do traffic policemen have sầu to do, in one well-known city?

A. They have sầu khổng lồ cut down many trees. B. They don’t take enough care of the countryside

C. They have lớn pollute the air D. They have to lớn wear oxygene masks.

Câu 9. Why bởi vì farmers in parts of Africa & Asia not grow enough lớn eat?

A. Because people cut down many trees

B. Because there are large areas of land that can"t be used

C. Because there is too little rice

D. Because many trees have sầu been polluted

Câu 10. Wild animals are…………...

A. being protected from natural environment

B. So rare that they can"t survive

C. killed so many that they can"t live sầu in the forests

D. in danger from extinction

Câu 11. What"s the best title for the passage?

A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature

Choose a word in each line that has different stress pattern.

Câu 12. A. history B. cinema C. century D. discover

Câu 13. A. destroy B. pollute C. threaten D. defense

Choose a best option for these sentences:

Câu 14. Wildlife all over the world is ………………… danger.

A. lớn B. for C. with D. in

Câu 15. The cinema changed completely at ………………… kết thúc of ………………. 1920s.

A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the

Câu 16. Tom and Jerry is a(n) ............................ film.

A. science fiction B. cartoon C. love sầu story D. action

Câu 17. ..................... going khổng lồ the cinema tonight, Lan?

A. Would you like B. How about C. Why don"t we D. Let"s

Câu 18. Jane likes living in a đô thị. She wouldn"t be happy if she .................. in the country

A. lived B. would live C. had lived D. lives

Câu 19. I prefer cartoon film .................... love story film.

A. in B. lớn C. of D. at

Câu 20. When I was a little child, my mother often told me a fairy tale to .............. me to lớn sleep

A. relax B. make C. delight D. lull

Câu 21. A new bridge ………………………. across this river since 2010.

A. has built B. have built C. has been built D. have sầu been built

Câu 22. ...................... come to lớn dinner on Saturday?

A. Let"s B. Would you mind C. Do you feel like D. How about

Câu 23. I went lớn the library ..................... last night.

A. study B. studying C. khổng lồ studying D. lớn study

Câu 24. Van Cao is one of the most well-known ……………………in Viet Nam.

A. actors B. musicians C. singers D. authors

Câu 25. She is very beautiful with ...................... smile.

A. fascinates B. fascinating C. fascinated D. fascinate

Câu 26. Music in general and pop music in particular makes people ………………

A. excitement B. excited C. excite D. exciting

Câu 27. We know a lot of people ...................... live sầu in London.

A. which B. whose C. whom D. who

Câu 28. Germany was the ………………….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there.

A. tournament B. trophy C. continent D. host nation

Câu 29. "Let"s play some music." - "............................".

A. Thank you. B. Good idea C. Yes, please. D. Certainly.

Câu 30. These are the pictures ……………………… my son drew when he was young.

A. who B. whom C. whose D. which

Rewrite the sentences with the words given.

1. He took the children khổng lồ the park 3 days ago.

-> The children_________________________.

2. Jack answered well in the interview, so he got the job.

Xem thêm: Luận Văn: Kỹ Năng Giao Tiếp Ứng Xử Của Giáo Viên Mầm Non Với Trẻ Mầm Non

-> If________________________________________.

3. I wentto lớn Nam’s birthday tiệc nhỏ last week. (Make question for the underlined words)